Век и по постојања и рада Основне школе „Лаза К.Лазаревић“ обележено је данас у Клењу. Свечаност је окупила бројне званице, међу њима и Његово Преосвештенство, Епископа шабачког господина Јеротеја, председника Општине Богатић Милана Дамњановића, представнике Министарства просвете, локалне самоуправе, културног и јавног живота. Богат програм припремили су ученици, са наставницима, па су се пред пуубликом  смењивале фолклорне и драмске секције, вокални солисти и рецитатори.

„Честитао  бих деци, професорима и свим запосленима овај велики јубилеј и пожелео им пуно успеха. Ово је дан радости, сећања и признања, али и давања смерница за будући рад. Велика је ствар само збројати колико је значајних личности  и успешних људи изашло из ове школе, на којим одговорним местима се они данас налазе. Република Србија се налази на транзитном путу, све више се развија техника и технологија, а немогућ је тај развој без образовања и васпитања. Влада  и Министарство просвете итекако препознају све оно што раде наше школе, доста је улагања у младост Србије“, рекао је др Зоран Костић, посебни саветник министра просвете.

„Данас смо припремили посебан програм, разноврсне активности, да покажемо оно што радимо и представимо нашу школу на најбољи начин. Да смо достојни најпре имена великог књижевника Лазе К. Лазаревића, чије је порекло из Клења. Имамо и много чиме да се похвалимо, наши ученици су веома успешни и на свим такмичењима присутни, па смо данас уручили само делић диплома најбољима међу њима, а остатак ћемо на Видовданској свечаности. Мноштво пројеката је реализовано претходних година, школа има ново рухо, адаптирано и реновирано је и споља и унутра, па сви имамо подстрек за додатне активности. Наставни кадар у школи је прилично подмлађен, а нешто чиме се посебно поносимо је и летња школа“, изјавила је Драгана Којић, директорка ОШ „Лаза К. Лазаревић“ Клење.

Поред матичне школе у Клењу, ову образовну установу  чине и два издвојена одељења у Салашу Црнобарском и у Очагама, где наставу похађају ученици првог циклуса основног образовања и васпитања.

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
На свечаности обележено 150 година постојања школе у Клењу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *