Признања најуспешнијим ученицима основних школа и Мачванске средње школе додељена су 29.06.2020. на свечаности уприличеној у згради СО Богатић. Пандемија корона вируса смањила је број признања, с обзиром да нису одржана бројна такмичења школараца у другом полугодишту.

Најбољим ђацима у овој генерацији, директорима, професорима и родитељима обратио се председник Општине, Ненад Бесеровац.

“Жао ми је што један од најсвечанијих дана у календарској години у општини Богатић морамо да проведемо на овако специфичан начин. Читава година нам је због Цовид 19 инфекције била таква, а ваше друго полугодиште и завршетак школске године су били несвакидашњи. Надам се да нисте много пропустили што се градива тиче, а с обзиром да сте ви најбољи од најбољих, не сумњам да ћете све брзо достићи. Пожелео бих вам, пре свега сву срећу и здавље, да постанете добри људи и да уживате у животу. Честитам вам успех у досадашњем школовању, желим да истим путем наставите и у будућности, пре свега да упишете средње школе и факултете које желите и да тамо покажете најбоље резултате”, рекао је у свом обраћању Ненад Бесеровац.

Због пандемије вируса корона, нису одржана многобројна планирана такмичења ученика у различитим областима тако да је овог лета, додељено свега 38 признања школарцима. Дипломама, књигама и новчаним износом од 6.000 динара награђен је тридесетједан носилац дипломе “Вук Караџић”, а чек од 10.000 динара и пригодни поклони додељени су седморо основаца и средњошколаца, које су наставничка већа прогласила ђацима генерације.

Поређења ради, лане је на овој свечаности награђен 71 ученик и 23 ментора, док је 2018.године признања добило стотину ђака и 24 професора.

ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈА МАЧВА ИНФО

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *