Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

  1. Едукативни садржаји за учење на даљину који се емитују на треhем каналу Радио-телевизије Србије (PTC Канал 3) за ученике основне школе
  • Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биhе емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.
  • Часови he бити емитовани на PTC Канал 3, према распореду по разредима, који he дан пре емитоваюа бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја .
  • За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваhе се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.
  • За ученике 8. разреда емитоваhе се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих he два увек бити српски језик и математика, а треhи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.
НАСТАВА НА ДАЉИНУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *